Postimaksut: pikkupaketti 4,90 postipaketti 6,90

Kissat

Julkaistu Annukka Cederlöf

Mummokissaksi tituleerattu Välkky on tilan vanhin kissa 23 -vuotias. Välkky ei kuule, mutta näkö pelaa edelleen. Välkkyä vaivaa dementia, mutta se ei oikeastaan haittaa. Se on vain hyvää liikuntaa, kun ruokakupille juostaan monesti päivässä kunnes kupilla tajutaan, että maha olikin jo täynnä juuri syödyn aterian johdosta. Välkky on ollut osa emännän elämää syntymästään saakka.
 
Eppu le bonzo, tilan laiskin ja pulskin kissa. Hän rakastaa köllöttelyä ja ruokakuppia. Päivittäin Eppu nukkuu tallin ylisten oljilla, jotta voi sanoa, että hiirihommissa on oltu. Eppu ja hänen sisko Mäkinen löytyivät metsätieltä noin kolmen viikon ikäisenä. Kesällä 2020 vietetään viisivuotis synttäreitä.
Mäkinen on Eppun sisko ja huolehtii pääsääntöisesti yksin tilan tuholaistorjunnasta, koska Eppu on laiskamato. Kun Mäkinen ei ole töissä, hän viettää aikaa kesämökillään. Kesämökin pito ei ole aina helppoa, mutta Mäkinen on sinnikäs ja odottelee jo toista vuotta omaa nimikylttiään, jota ei vain kuulu.
Maisa on kaksivuotias maatiainen. Hän viihtyy pihapiirissä ja seuraa silmä tarkkana kaikkea toimintaa. Maisan harrastuksiin kuuluu kaikenlainen kiipeily. Ei ole paikkaa missä Maisa ei olisi ollut.
Milla on viime heinäkuussa 2019 Tiluksilla syntynyt maatiainen. Millan äiti on Maisa, joka myös asuu tilalla. Millan kavereihin kuuluu kaikki tilan eläimet ja erityisen tärkeä on veli. Milla viihtyy pihalla, kiipeilee puihin ja metsästää lehtiä. Tuulisina päivinä kissaneitiä ei paljon kotiolot kiinnosta. Silloin riittää hommia pihalla koko päiväksi.
Millan veljen nimi on Elvis. Elviksen harrastuksiin kuuluu parkettilätkä pussinsulkijoilla ja maksimiloikkaharjoittelu. Ulkomaailma on vielä liian hurja, koska isännän kanssa sohvalla on paljon kivempi katsella auto-ohjelmia.

Kissojen ja tilan muiden eläinten touhuja voit seurata somessa:

www.facebook.com/tiluksilla

Instagrammissa: @tiluksillaofficial

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →